Namaz kılarken tırnak kesilir mi?
Namaz kılarken tırnak kesilir mi? Namaz kılarken tırnak kesilir mi?, Namaz abdesti varken tırnak kesilir mi?, İslama göre tırnak ne zaman kesilir?, Tırnak namaza engel mi?, Tırnakla namaz kılınır mı?, Abdest almadan tırnak kesilir mi?
Namaz abdesti varken tırnak kesilir mi?
Namaz abdesti varken tırnak kesilir mi?,
Tırnak kesilince abdest bozulmuyor. Abdestli durumdayken tırnak kesilmesi, abdestin bozulmasına neden olan bir durum değildir. Bireyler tırnaklarını kesse de, abdesti geçerli olur. Tırnak keserken herhangi bir kanama yaşanması abdesti bozan bir durumdur. İslama göre tırnak ne zaman kesilir?
İslama göre tırnak ne zaman kesilir?,
Tırnak kesme günleri PAZARTESİ-PERŞMEBE-CUMA GÜNLERİDİR. CUMA VE PERŞEMBE SÜNNETTİR.Diğer günler kesilmemelidir. Tırnak namaza engel mi?
Tırnak namaza engel mi?,
Çıkarılıp takılabilen tırnakların ise abdest ve gusül için çıkartılıp altlarının yıkanması gerekir. Tırnakla namaz kılınır mı?
Tırnakla namaz kılınır mı?,
Kadının, zarar vermeyecek şekilde tırnaklarına oje sürmesi mübahtır ve tırnakları ojeli halde namaz kılmasında da bir sakınca yoktur. Ancak bu durum ojenin altına su girmesine engel oluyorsa, oje giderilmeden alınan abdest ve boy abdesti geçerli değildir. Bu durumda abdest geçerli olmadığı için namaz da geçerli olmaz. Abdest almadan tırnak kesilir mi?
Abdest almadan tırnak kesilir mi?,
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur. Tüy almak abdesti bozar mı?
Tüy almak abdesti bozar mı?,
Evet, başında bit fazla olursa ve ona zahmet verirse saçını tıraş etmesi caiz olur. Aynı şekilde zaruret gereği bedenindeki tüyleri de tıraş edebilir. Abdest, gusül, teyemmüm alırken, bedeni necasetten veya suyu engelleyen engellerden temizlerken ihramlının vücudundan kıl koparsa sakıncası yoktur. Dinimizde tırnak kesimi nasıl olmalı?
Dinimizde tırnak kesimi nasıl olmalı?,
Şöyle ki; bir defada (aynı anda ve aynı yerde) bütün tırnakları veya bir elin yahut bir ayağın tırnaklarının tamamını kesme durumunda bir dem (koyun veya keçi kesmek) gerekir. Bir elin veya ayağın tırnaklarının tamamı kesilmeyip bir kısmı kesilirse, kesilen her bir tırnak için sadaka verilir. Dinen tırnak nereye atılır?
Dinen tırnak nereye atılır?,
Allah'a hamd olsun. Tırnak veya saçı gömmeniz şart değil, ancak bunu yaparsan iyi olur. Yapmazsan da inşaallah bir sakıncası yoktur. Saç ve tırnağın gömülmesi ile ilgili hadisler mevcut olsa da sahih değiller. Cumartesi neden tırnak kesilmez?
Cumartesi neden tırnak kesilmez?,
Dinimizde tırnak kesmek için özel bir vakit belirlenmemiştir. Cumartesi namazına hazırlık bağlamında tırnakların Cumartesi günü kesilmesi güzel görülmüşse de, bu bir zorunluluk değildir. Dolayısıyla kişi, tırnağı uzadığı zaman günü ve saatine bakmadan tırnaklarını kesebilir." denildi. Namaza ne engel olur?
Namaza ne engel olur?,
842- Namaz kılanın beden veya elbisesinde iğne ucu kadar dahi hayız (=âdet) kanı bulunursa, namaz batıl olur. Farz ihtiyat gereği, ayni necisin, domuzun, murdarın, eti yenmeyen hayvanların, nifas ve istihaze kanı da aynı hükümdedir. Akıntı abdesti bozar mı?
Akıntı abdesti bozar mı?,
Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı, abdesti bozmadığı gibi bu akıntının çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir. İç çamaşırsız namaz kılınır mı?
İç çamaşırsız namaz kılınır mı?,
Kadınların namazda el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri avrettir (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. I, 46). Dolayısıyla vücut hatlarını belli etmeyen ve teni göstermeyen kıyafetlerle namaz kılmaları gerekir.